Известие

Collapse
No announcement yet.

осветление в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• осветление в купето

Колеги.
    От няколко дена имам проблем. Осветлението в купето не ми гасне. Свети и при запален двигател, и при изгасен с изваден контактен ключ, и при затворени врати, абе постоянно... Чек панела си реагира нормално на отворени и затворени врати. Явно не е от контакторите по ключалките. Предполагам, че трябва да има някакво реле за време, което обаче нямам идея къде се намира. Някой ще помогне ли.
    Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.

Сичкото ламба ли свети ?

Че аз съм имал пробелми примерно с плафона който е над оглеалото.
    Сваля се за 10 сек и копченцата обилно се пръскат с вд40 и от 3 години няма проблеми.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

под задната седалка провери има една мистериозна черна кутия
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз имах абсулютно същия проблем до скоро - при мен проблема се оказа лесен за решение - свалих плафона който е над огледалото и там понеже пистите са метални и вървят една над друга и се оказа че се са опряли и за това свети постоянно . . . може би и при теб се е получило така - свали го плафона и като го видиш как е напраена цялата работа ще разбереш бързо проблема и неговото решение

Успех за сега
        ако има нещо пиши
        Alfa Romeo 155 1.8TS Cuore Sportivo

Comment

Колеги,
          благодаря за помощта. Намерих релето /червено е /.
          След като го разкачих, лампите си угаснаха и вече се пускат само от бутана на плафона. Сега остава да намеря такова реле и съм готов.
          Не съм проверявал пътечките на самия плафон, тъй като ако е от там, мисля трябваше да продължи да свети и след като разкача релето.
          Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.

Comment

Дано е от релето - обаче само да вметна че дори и да сложиш здраво реле ако пистите са се опраяли пак ше свети сичко . . . прегледай преди да търсиш реле за да не се окаже че ше си имаш резервно такова
            Alfa Romeo 155 1.8TS Cuore Sportivo

Comment

Working...
            X